Panouri fotovoltaice
Conceptia panourilor fotovoltaice pe langa tehnologiile ce ofera eficienta cat mai ridicata se orienteaza si spre design. Posibilitatea montarii acestora pe acoperisuri si direct pe fatade ofera utilitate suprafetelor expuse la radiatiile solare. Arhitectii au in acest moment posibilitatea sa utilizeze materiale din ce in ce mai specializate si in forme cat mai avangardiste.
Panouri Fotovoltaice ECO DELTA
- Cea mai noua tehnologie utilizata pentru panourile fotovoltaice, panouri cu module suprapuse.
- Nu se blocheaza la umbrire cu procentaj mare, comparativ cu half cut.
- Componentele instalate pe verticală au mai multe șanse să accelereze topirea zăpezii atunci când sunt acoperite de zapada, se reduce timpul de acoperire cu zapada și se măreste generarea de energie.
- Partea frontală a componentei modul nu este acoperită cu sudură convențională si sudura nu ocupa din suprafata expusa la soare, structura este simplă, iar aspectul este mai clar
- Generarea de energie este cu 15% mai mare decât cea a modulelor convenționale, aceeași putere de ieșire, suprafata este redusa cu aproximativ 8%
- Logistica și transportul economisesc 12%
- Costul instalării B.O.S. în centralele electrice scade cu 10-13%
- Totalul productiei centralei electrice instalate creste cu 5%
- Panoul este proiectat cu o structură de circuit în paralel și în serie, iar șirul pe părtea scurta a modulului.
- Natural energy transmitter
- Structură inovatoare, design de înaltă densitate, eficiență mai mare.
- Aspect perfect ! Arhitectii pot crea fatade si structuri inovatoare.
- Proiectarea circuitului paralel reduce pierderea datorata umbrei.
- Aderând la conceptul de protecție ecologică a mediului, utilizam ECA în loc de panglică de lipit, adezivul se întărește la 150°C, stres termic mai scăzut, fără fluor, Pb scăzut.
- Lansat de Eco Delta panoul fotovoltaic bi-facial, ofera putere instalata ridicata, generarea de energie pe partea din spate aduce mari câștiguri in puterea furnizata, iar câștigul maxim este de până la 25%.
- Performanță excelentă la lumină slabă, capteaza mai multă putere.
- Compatibil cu folia din spate transparentă, cu transmisie ultra-înaltă a luminii, performanță excelentă anti-PID, cu 15% mai usor panoul decât modulele cu sticlă dublă.
- Model G12 cu dimensiune celula 210 mm
- Având avantajele celulelor G12, îmbunătățiți puterea până la 660w
- Tehnologia matură MBB și Half-Cell, îmbunătățește puterea modulului, reduce în mod eficient riscul punctului fierbinte
- Cu tehnologia de tăiere nedistructivă, evitam deteriorarea suprafeței de tăiere, realizam designul optim Half-Cell
- Reduceți efectiv temperatura de funcționare, reduceți pierderile interne
- Complet compatibil cu sistemele principale, se potrivește mai bine cu invertorul, scade costul EPC
- Economisește costul terenului, reduce costul BOS, realizează LCOE mai mic, îmbunătățește randamentul proiectului.
Cerere oferta panouri fotovoltaice
Perfectiunea in constructii
Conceptia panourilor fotovoltaice pe langa tehnologiile ce ofera eficienta cat mai ridicata se orienteaza si spre design. Posibilitatea montarii acestora pe acoperisuri si direct pe fatade ofera utilitate suprafetelor expuse la radiatiile solare. Arhitectii au in acest moment posibilitatea sa utilizeze materiale din ce in ce mai specializate si in forme cat mai avangardiste.
Module fotovoltaice pentru arhitecți și designeri specializați într-o gamă largă de proiecte industriale, comerciale, rezidențiale și din sectorul public
Lumina reflectata din pardoselile antiderapante reflectorizante se transmite la fatada montata in unghi negativ fata de unghiul optim al radiatiilor solare. Captarea radiatiilor solare indirecte reprezinta o noua abordare in design, astfel ca portiuni din fatade orientate mai mult spre nord pot beneficia de lumina si radiatii solare pentru productia de energie electrica.
Viziunea structurala
Integrarea panourilor fotovoltaice in structurile fatadelor ofera acestora protectie macanica suplimentara si reducerea efectului de sera din caldura emanata mult mai redusa.
Importanta Detaliilor
Un Detaliu arhitectural este o mică bucată din întreg, dar are puterea de a caracteriza și defini întreaga clădire. Detaliile ne spun ce este o clădire; sunt fundamentale pentru viața și personalitatea unui spațiu.
Panourile fotovoltaice prin constructie sunt realizate sa capteze cat mai multe radiatii solare si nu reflecta aproape deloc lumina. Astfel caldura disipata din reflexii este extrem de redusa. Radiatiile solare sunt transformate in energie electrica.
Arhitectura Liniara
În mod figurat, construcția liniară este tradițională. Acest lucru este supus unei planificări meticuloase și toate bazele sunt acoperite. Este un proces mai lent, dar este important să ne amintim că planurile inițiale pentru o clădire istorică au fost, de fapt, mai lent, de asemenea. Construcția liniară lasă practic puțin sau deloc loc de eroare, deoarece totul este planificat atent. Desigur, construcția liniară acoperă destul de frumos partea vintage a lucrurilor.
Sursa: Scott Henson Arhitect
BOS – Balance of System
Fluxul de energie al unei centrale solare trece printr-o varietate de dispozitive, care sunt conectate prin rețea de cablu și alte componente electrice. Această infrastructură este adesea denumită echilibrul sistemului (BOS). Costurile BOS se referă la toate costurile inițiale asociate cu un sistem fotovoltaic, cu excepția costurilor modulelor.
LCOE
Costul nivelat al energiei (LCoE) reprezintă costul mediu al energiei produse pe toată durata de viață a diferitelor active generatoare de energie. În ceea ce privește centralele electrice, sensul LCoE este legat de cât costă generarea unei singure unități de energie electrică pe durata de viață a centralei și este adesea marcat ca dolari pe megawatt oră ($/MWh).
LCoE este utilizat pentru evaluarea metodelor de producere a energiei și poate fi considerat ca preț mediu al energiei electrice pentru o anumită metodă de generare pentru a ajunge la pragul de rentabilitate. Costul nivelat al energiei solare fotovoltaice ar putea prezice dacă proiectul își va acoperi, la minimum, propriile cheltuieli sau dacă parcul nu rezistă la alegeri alternative.
EPC - Engineering, Procurement, and Construction
– O companie solară de proiectare, inginerie, achiziții și construcții (EPC) este un termen folosit în cea mai mare parte în industria solară comercială, dar a fost adoptat si pentru energia solară rezidențială pentru a descrie o companie care oferă servicii end-to-end care includ vânzări consultative, proiectarea sistemului dvs. , procurarea echipamentelor, managementul proiectelor… la cheie.
MBB – Multi-busbar (MBB)
MBB înseamnă că o celulă solară este echipată cu 12 sau 16 bare colectoare în loc de 4, 5 sau 6. Aceasta înseamnă că modulele oferă o putere mai mare și o fiabilitate mai mare: ~2 % – 2,5 % creștere a puterii (în intervalul % deoarece efectul celulelor și tipurile sunt diferite)
Half-Cell
Celulele solare tăiate pe jumătate sunt exact ceea ce sugerează numele lor – sunt celule solare tradiționale din siliciu care au fost tăiate în jumătate folosind un tăietor nedistructiv cu laser. Celulele tăiate pe jumătate oferă mai multe beneficii față de celulele solare tradiționale. Cel mai important, celulele solare semi-tăiate oferă performanță și durabilitate îmbunătățite.
ECA – Adeziv conductiv. La panourile Shingled se utilizeata ECA (adeziv conductor) in loc de panglica lipita.
Anti PID (APT)
Cutia anti-PID inversează potențialul aplicat de invertor pentru a polariza toate modulele fotovoltaice care au fost afectate de tensiunea negativă în sens invers. Tehnologia Anti PID (APT) optimizează procesul de producție a celulei, astfel încât efectele negative ale curenților de scurgere sunt deja eliminate la nivelul celulei. Acest lucru face ca atât celulele noastre solare, cât și modulele noastre solare să fie rezistente la PID.